Praten met je oren dicht

Heb je ooit een telefoongesprek gevoerd via “oortjes”? Het is een vreemde gewaarwording. Je eigen stem is onherkenbaar. Het lijkt alsof ik mijn oren niet gebruik en de stemmen in mijn hoofd ontstaan. Het geeft me een onwerkelijk, afstandelijk gevoel. En als je het een ander ziet doen in de openbare ruimte, zie je dat je niet de enige bent waar het zo werkt. En wat de gevolgen zijn voor je omgeving. Maar het kan erger. Vorige week bij Jinek zag ik iemand die praat alsof hij geen oren had. De afstandelijkheid was zichtbaar en de inhoud onwerkelijk. Bij mijn weten is het beste antwoord wat je kan geven nog altijd luisteren.

Naar het overzicht
3,95 miljard jaar experimenteren resulteert in werkende voorbeelden voor natuurlijk organiseren

De natuur als spiegel voor uw organisatie

 • Aanpassen

  Natuurlijk aanpassen is het primaire proces in de natuur.

 • communicatie

  Natuurlijk communiceren beïnvloedt gedrag.

 • Leiderschap

  Natuurlijk leiderschap is onontbeerlijk, maar kent vele gedaanten.

 • Samenspel

  Natuurlijk samenspel is de belangrijkste stuwende kracht in de natuur.