Een schitterend 2022 toegewenst

Ik wens al mijn gewaardeerde klanten, contacten, volgers en lezers van mijn blogjes een zo schitterend mogelijk 2022. Ik kan me voorstellen dat je dan denkt: “Dat is aardig Eric, maar een wens maakt een jaar nog niet schitterend.” Toen die gedachte in me opkwam dacht ik gelijk, maar wat dan wel? Wat zou het voor mij een schitterend jaar maken, en zou dat voor anderen behulpzaam kunnen zijn?
 
Een dergelijke vraag creëert in mijn hoofd meestal een grote stilte. Om mijn gedachten dan op gang te brengen, kijk ik naar natuurplaatjes die ik over de jaren verzameld heb. En dan kom ik meestal wel een natuurplaatje tegen wat voor mij de juiste snaar raakt in relatie tot de vraag. In dit geval een plaatje wat voor mij een suggestie wekt op welke wijze 2022 een schitterend jaar zou kunnen worden. En suggesties/ wensen werken m.i. het beste zonder concrete invulling van diegene die ze geeft.

Naar het overzicht
Natuurlijk organiseren is gebaseerd op werkende voorbeelden voortgekomen uit 3,95 miljard jaar experimenteren

De natuur als spiegel voor mens en organisatie

 • Aanpassen

  Natuurlijk aanpassen is het primaire proces in de natuur.

 • communicatie

  Natuurlijk communiceren beïnvloedt gedrag.

 • Leiderschap

  Natuurlijk leiderschap is onontbeerlijk, maar kent vele gedaanten.

 • Samenspel

  Natuurlijk samenspel is de belangrijkste stuwende kracht in de natuur.