Ontwikkelen is delen

Soms lees ik mijn blogjes wel eens terug. Meestal is mijn interne criticus dan meedogenloos. Zo ook bij mijn blogje over het verschil tussen ontwikkelen en groei, wat prachtig te zien is bij bamboe (één van de snelst groeiende planten ter wereld). Ik heb dat toen erg ingewikkeld uitgelegd bij nader inzien. In de natuur komt het verschil eigenlijk neer op: ontwikkelen is delen en groeien is expansie van wat er al is. Een prachtig inzicht om je eigen ontwikkeling te stimuleren. Gelijk maar in praktijk brengen dan. Hierbij deel ik mijn eigen ontwikkeling met jullie ☺. Ontwikkelen is delen! Dat mag van mij gedeeld worden.

Naar het overzicht
3,95 miljard jaar experimenteren resulteert in werkende voorbeelden voor natuurlijk organiseren

De natuur als spiegel voor uw organisatie

 • Aanpassen

  Natuurlijk aanpassen is het primaire proces in de natuur.

 • communicatie

  Natuurlijk communiceren beïnvloedt gedrag.

 • Leiderschap

  Natuurlijk leiderschap is onontbeerlijk, maar kent vele gedaanten.

 • Samenspel

  Natuurlijk samenspel is de belangrijkste stuwende kracht in de natuur.